PDF Print

11 juni concert Summer Serenade

Van Amsterdam Duo brengt een sprankelend zomers concert met viool en accordeon

Jeanine & Vincent (broer en zus) van Amsterdam vormen een duo met een unieke combinatie van instrumenten. 

Meeslepend, in een heerlijk klankspel van accordeon en viool verzorgt het duo al sinds 2004 afwisselende en verrassende programma’s met klassieke, moderne en tango muziek.

Zij maken internationale concertreizen waarbij ze met perfect samenspel en hoogwaardige interpretatie het publiek aan zich weten te binden. De klankkleuren van de twee instrumenten smelten zeer goed samen, de musici voelen elkaar feilloos aan.

Summer Serenade - De Falla, Tchaikovsky, Gemrot, Flecijn en Saint-Saëns

Optimisme in de diverse stadia van het leven – dat is de rode draad in het programma Summer Serenade. Vincent en Jeanine verwoorden de symboliek van de gekozen werken als volgt: “De veelkleurigheid van liefde is hoorbaar in de Suite Populaire Espagnole van Manuel de Falla. Vervolgens laten we horen hoe mooi ontwaking en overpeinzing verklankt zijn in Tchaikovsky’s Sérénade Melancolique Opus26. Muziek van de hedendaagse componisten Jiri Gemrot (Summer Suite) en Eddy Flecijn (Spaanse Rapsodie) symboliseert de kracht van het leven. Tenslotte, maar met een knipoog, wordt in dit concert verwezen naar ‘de dood’ in de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns.”

Zondag 11 juni 2017 om 16.00 uur in de Gertrudiskathedraal. Toegang gratis, collecte bij de uitgang.


*