Oud-katholiek Utrecht

December | Jeugd en Jongeren

Kinderkerk

Het project voor Advent en Kerstmis dit jaar heeft als titel ‘Een boek vol verwachting’. Met de kinderen lezen we een bijzonder boek, waarin de verwachting centraal staat. Zo komt het kerstfeest dichterbij.

De Bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.

Bij dit project hoort een groot projectboek dat op een standaard voorin de kerk komt te staan, met mooie afbeeldingen en ideeën waar we in de kinderkerk mee aan de slag gaan. We zingen ook, met allen, een lied dat speciaal voor het project geschreven is, maar wel een bekende melodie heeft uit het gezangboek. De eerste strofe luidt:

Jesaja schreef zijn tijd voorbij

zo geeft hij hoop aan jou en mij

Lees mee en blijf niet langer staan

bij hoe het altijd is gegaan.

Op Kerstavond is iedereen welkom voor een gezellig en mooie Kinder-kerstnacht van 16.30 uur tot 17.15 uur, met een verhaal en liedjes en we eindigen rond de Kerststal, waar we het Kindje Jezus in leggen.

Op Driekoningen gaan we weer ons jaarlijkse Driekoningenspel doen, verkleed als alle bekenden uit de verhalen van Kerst en Epifanie! Fijn als de kinderen dan om 9.45 aanwezig zijn in de voorkamers van de pastorie (weg gaan dus niet eerst in de kerk).

Van 14 januari tot 11 februari horen we de verhalen uit het eerste hoofdstuk van het oudste evangelie, Markus. Jezus roept zijn eerste leerlingen om 'vissers van mensen' te worden en met hem het koninkrijk van God dichterbij te brengen. Hier gaan we mee aan de slag! Alle kinderen welkom, we gaan met onze kaars voorop naar onze eigen ruimte na het gebed van de dag, en komen in de kerk terug aan het einde van de communie.

Namens de kinderkerkleiding,

Elly Jonkers

 1. Kinderkerk

 2. Het project voor Advent en Kerstmis dit jaar heeft als titel ‘Een boek vol verwachting’. Met de kinderen lezen we een bijzonder boek, waarin de verwachting centraal staat. Zo komt het kerstfeest dichterbij.

 1. De Bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.

 2. Bij dit project hoort een groot projectboek dat op een standaard voorin de kerk komt te staan, met mooie afbeeldingen en ideeën waar we in de kinderkerk mee aan de slag gaan. We zingen ook, met allen, een lied dat speciaal voor het project geschreven is, maar wel een bekende melodie heeft uit het gezangboek. De eerste strofe luidt:

 3. Jesaja schreef zijn tijd voorbij

 4. zo geeft hij hoop aan jou en mij

 5. Lees mee en blijf niet langer staan

 6. bij hoe het altijd is gegaan.

 7. Op Kerstavond is iedereen welkom voor een gezellig en mooie Kinder-kerstnacht van 16.30 uur tot 17.15 uur, met een verhaal en liedjes en we eindigen rond de Kerststal, waar we het Kindje Jezus in leggen.

 1. Op Driekoningen gaan we weer ons jaarlijkse Driekoningenspel doen, verkleed als alle bekenden uit de verhalen van Kerst en Epifanie! Fijn als de kinderen dan om 9.45 aanwezig zijn in de voorkamers van de pastorie (weg gaan dus niet eerst in de kerk).

 1. Van 14 januari tot 11 februari horen we de verhalen uit het eerste hoofdstuk van het oudste evangelie, Markus. Jezus roept zijn eerste leerlingen om 'vissers van mensen' te worden en met hem het koninkrijk van God dichterbij te brengen. Hier gaan we mee aan de slag! Alle kinderen welkom, we gaan met onze kaars voorop naar onze eigen ruimte na het gebed van de dag, en komen in de kerk terug aan het einde van de communie.

 2. Namens de kinderkerkleiding,

 3. Elly Jonkers