PDF Print

Denken in de Driehoek

Woensdag 21 februari een avond met als thema ‘media en macht’.
Sprekers: Yvonne van Doesum en Tom Mikkers


Journalisten ontkennen graag dat zij macht hebben ("de media doen slechts verslag"), maar het is niet voor niets dat vrije journalistiek soms gerekend wordt tot de vierde staatsmacht in een democratie (naast de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht). Op welke wijze oefenen journalisten invloed uit? Hoe organiseer je nieuws en wat is de rol (en de macht) van zogenaamde nieuwe media?


Yvonne van Doesumis docent Crossmedial journalistiek, aan Hogeschool Windesheim. Yvonne zal o.m. ingaan op ‘Constructive Journalism’.
Als tweede spreker komt
Tom Mikkers aan het woord. Tom is theoloog en programmamaker bij EO.
De gespreksleider van de avond is Peter-Ben Smit, die alle aanwezigen ruimschoots de gelegenheid zal bieden om te reageren en vragen te stellen.


Denken in de Driehoek op woensdag 21 februari om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.
Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

*