PDF Print

Concerten in de Gertrudiskathedraal

Concerten in de Gertrudiskathedraal

De Culturele commissie organiseert dit voorjaar

twee fraaie concerten.

De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Allen welkom!

Aristos Quartet – zondag 18 maart 2018 om 16:00 uur

Van Mystiek tot Romantiek

door Aristos Quartet” van Hildegard von Bingen tot Clara Schumann”

- Hildegard von Bingen: o virtus Sapientae
- Henrietta Bosmans: Strijkkwartet opgedragen aan Willem Pijper
- Fanny Mendelssohn: Strijkkwartet in Es
- Clara Schumann: Strijkkwartet in G-groot
- Johannes Brahms: Strijkkwartet No. 1 Op. 51/1

Het Aristos Quartet bestaat uit vier buitengewoon getalenteerde musici die al sinds 2008 intensief met elkaar musiceren. Het staat in de wandelgangen bekend als ‘het paradepaardje’ van de Nederlandse StrijkKwartet Academie NSKA, waar zij gezamenlijk een tweejarige voltijd post-academische opleiding doorliepen. Zij bekwaamden zich in uiteenlopende stijlen, en traden in 2014 op voor koning Willem Alexander.

Amsterdams Vocaal Ensemble Photonen

zondag 15 april om 16:00 uur

Het programma draagt als titel “Songs from the new World.


Photonen, o.l.v. dirigent Jeroen Spitteler wil u verrassen met klanken uit de Nieuwe Wereld. Werken van Copland en Samuel Barber maar ook van hedendaagse componisten die in de Verenigde Staten en hier furore maken.


Met dit programma brengt Photonen Amerikaanse koormuziek uit zowel de 20ste als de huidige eeuw. Net als Europa kent Noord-Amerika een bruisende koortraditie, niet alleen in kerken en concertzalen maar ook zeker op colleges en universiteiten. In de laatste jaren hebben verschillende hedendaagse Amerikaanse componisten ook hier steeds meer het repertoire verrijkt. 
Eric Whitacre is daarvan een bekend voorbeeld. Van hem brengen we de minder bekende Three Flower songs, op teksten van Emily Dickinson, Federico García Lorca en de 17de eeuwse dichter Edmund Waller.

*