PDF Print

Woensdag 18 april 2018: Kennis en macht.


Sprekers: Sprekers: Prof. dr. Wim Janse en dr. Nella van den Brandt

Waar ooit afkomst of grondbezit het dominante goed was, lijkt nu kennis het meest kostbare bezit. Kennis geeft veel macht, maar kennis is (zoals elk dominant goed) zeer ongelijk verdeeld, zowel nationaal als globaal. Is democratisering van kennis nodig en is dat ook mogelijk? En is het voor de wetenschap gunstig of ongunstig dat steeds meer wetenschapsgeld bij een kleine elite van topwetenschappers terechtkomt?
Prof. dr. Wim Janse is hoogleraar Kerkgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is onder meer projectleider van het professionaliseringsprogramma Imams in Nederland. Tevens is hij vertrouwenspersoon inzake de Klokkenluidersregeling VU.

Dr. Nella van den Brandt is religiewetenschapper aan de Universiteit Utrecht waar ze onderzoek doet naar bekering, gender, etniciteit en seksualiteit. Ze studeerde antropologie en Arabische taal en cultuur in Utrecht. Ze schreef een doctoraat aan de Universiteit Gent over vrouwenbewegingen en vertogen over, en relaties met, christendom, islam en seculariteit. 

Denken in de Driehoek op woensdag 18 april om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten.
Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.


Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

*