PDF Print

Bij de diensten 20-04 t/m 24-06

Vormsel op Pinksteren

In de Paastijd leven we toe naar Pinksteren, we vieren hoe de Geestkracht van de verrezen Heer tot vernieuwing van alle mensen dient. Vijf jongeren uit onze parochie voelen zich vrij de keuze te maken in deze beweging te worden meegenomen. Onze bisschop Joris zal met heilig Chrisma zalven: Tobias Wolff, Simone Bakker, Thimo de Rijk, Dhilon Jansen en Jasper Patist. We bevelen hen van harte in uw voorbeden aan, en zien uit naar het feest! Als mis wordt de vrolijke Mis 14 gezongen, waarvan de sopraan en altstem worden gezongen door Mariska Teuben – van der Leest en Willem Bams.

Piet 75 jaar

Op zondag 27 mei hoopt Piet van der Steen zijn 75ste verjaardag met ons te vieren met enig extra feestelijk orgelspel in de viering en iets lekkers bij de koffie er na.

Dienst voor jong en oud

De mis op 10 juni is een dienst voor jong en oud, waarin ook jongere parochianen een rol hebben en die iets korter zal duren. Jong én oud vieren samen, zo zijn we één parochie!

Johannes de Doper

Als een feest met een vaste datum op zondag valt, dan vieren wij dit in onze kerk. Dit jaar valt 24 juni op zondag, de datum waarop de wereldwijde Kerk de geboorte van de H. Johannes de Doper viert. Zes maanden voor Kerstmis, het feest van de geboorte van Jezus, verkondigt deze dag dat Johannes de Voorloper is van de Heer – niet alleen op de kalender, maar ook aan de oever van de Jordaan. Hij gaat voor de Heer uit om zijn weg te banen. De Voorloper is de laatste profeet van Israël, en, zegt Jezus, hij is de grootste onder vrouwen geboren, maar de kleinste in het Koninkrijk van God.

*