Oud-katholiek Utrecht

September | Walk of Peace in Utrecht

Naast allerlei lokale Vredeswandelingen, neemt Utrecht voor 2018 het voortouw. Zondag 23 september start de Walk of Peace om 13.00 uur bij de ULU Moskee bij het Westplein, vlak bij het Centraal Station. Vanaf 12.00 is inschrijving mogelijk. Deelname is gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

De Walk of Peace is een concept van PAX en de landelijke RvK. In Utrecht nam het Platform voor Levensbeschouwing en Religie het voortouw om in 2018 een Walk of Peace te organiseren. In Utrecht vindt deze vredeswandeling plaats op 23 september, hier worden ongeveer 400 wandelaars verwacht.

Langs monumenten, parken, kerken, mooie hofjes en kleine binnenstraatjes in het centrum, voert de ca. 4,5 km lange route naar de Domkerk. Onderweg staat de wandelaar stil bij bijzondere gebeurtenissen in de geschiedenis van Utrecht, rond vrede, godsdienstvrijheid, vervolging, maar ook zorg voor elkaar en voor de stad. Tijdens de wandeling kun je verschillende plekken en organisaties in Utrecht leren kennen, waar je anders misschien niet zo gauw zou komen.

Je kunt bijvoorbeeld de Ulumoskee bezoeken, je ziet een monument voor “eenzaam gestorvenen” bij het Catharijneconvent, kunt een kijkje nemen in de Geertekerk, de Oud-katholieke Gertrudiskathedraal en haar geschiedenis, we komen langs het Broodhuis en de Liberaal-Joods Gemeente, De Graalbeweging en het Leger des Heils, en ontdekken vele bijzondere plekken in Utrecht die herinneren aan oorlog en vrede, inzet voor de stad en zorg voor elkaar.

Uiteindelijk eindigt de route in de Domkerk waar cabaretier en PAX Ambassadeur Vincent Bijlo de wandeling afsluit en zijn kijk op vrede deelt. Tevens ontvang een kleine verrassing waarmee je, net als Vincent, ook jouw kijk op vrede kunt delen. Er is prachtige muziek en onder het genot van een drankje en Syrische hapjes kan je gezellig napraten.

De Walk of Peace Utrecht in het kort:
Datum: Zondag 23 september
Programma: 12.00 – Inloop/registratie
12.30 – Opening met Catching Cultures Ochestra
13.00 – Toespraak burgemeester en religieuze leiders
13.30 – Eerste wandelaars vertrekken
17.00 – Feestelijke afsluiting in de Domkerk

Waar: Start wandeling: plein voor Ulumoskee, Lombok (Westplein)
Einde wandeling: Domkerk, binnenstad

Bij registratie ontvang je een routeboekje met alle praktische informatie over het programma. Ook ligt er een goodie-bag voor je klaar!