Oud-katholiek Utrecht

December | "Ik voel dus ik ben": nieuwe reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek

In februari start een nieuwe reeks Publiekslezingen met open discussie van 'Denken in de Driehoek'. Thema is: Ik voel dus ik ben. Per avond houden twee sprekers een inleiding. Na de beide inleidingen is er ruime tijd om met de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan. De avonden vinden plaats in Zalencentrum In de Driehoek, zijn gratis toegankelijk en los van elkaar te volgen. 

Ik voel dus ik ben. Ik ben wat ik me voel. Alleen wie zich goed voelt, telt mee. Dat is bijna een dogma van onze tijd. Maar hoe zit het eigenlijk met gevoelens en emoties? Is angst altijd lastig en liefde altijd goed? Mag je eigenlijk wel haten? Wie bepaalt eigenlijk wat geluk is - en je gelukkig voelen? Dat zijn meer dan theoretische vragen. "Voltooid leven" bijvoorbeeld heeft er alles mee te maken: een gevoel van eenzaamheid kan enorme gevolgen hebben. Denken in de Driehoek verkent in 2019 daarom de emoties. Op het snijvlak van ethiek, spiritualiteit, psychologie en theologie gaan sprekers in op liefde, haat en woede, vreugde en geluk, verdriet, angst.

We hopen dat u de uitdaging van de gevoelens ook aandurft en begroeten u graag op een of meer van de volgende woensdagavonden:

- 20 februari spreken Anton ten Klooster en Ellen van Stichel over ‘Vreugde en Geluk’.
- 20 maart spreekt de bekende publicist en onafhankelijk theoloog Alain Verheij over het thema ‘Angst’ en gaat hij met Remco Robinson in gesprek over Angst en pastoraat.
- 24 april een avond over ‘Verdriet’ met als sprekers Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen.
- 8 mei zetten Frank Bosman en Rahil Roodsaz het thema ‘Liefde’ centraal.
- 5 juni komt het thema ‘Haat en Woede’ aan bod bij de sprekers Joas Wagemakers en Lucien van Liere.

De avonden staan dit jaar onder leiding van Nella van den Brandt en Marco Derks.

Aanvang: 20:00 uur (einde 21:30 uur).
Inloop en koffie/thee vanaf 19:30 uur.

Voor informatie kunt u terecht bij Astrid Bleys of mailen naar: DenkenInDeDriehoek@gmail.com. Denken in de Driehoek is een initiatief van de Getrudiskathedraal i.s.m. de leerstoel van het oud-katholiek seminarie, prof. Dr. Peter-Ben Smit, en het centrum In de Driehoek.