PDF Print

De zingende bisschop

Koop een CD om onze Duitse zusterkerk te steunen

Hierbij een ingezonden stukje van Jaap Krocké, vraag hem gerust om verdere informatie:

In de Duitse stad Bonn vindt u tussen de Marktplatz en het Beethovenhuis midden in het hart

van de stad ‘die Namen Jesu Kirche’. De kerk gebouwd tussen 1686 en 1717 was toenmaals een Jezuïeten kerk.

 

Ik kan me voorstellen dat  bij het lezen de vraag bij u opkomt: ‘Wat moet ik hier mee?’ U moet weten, dat deze kerk tussen 1877 en 1934 in gebruik was bij de oud-katholieke gemeente van Bonn. De laatste jaren werd de kerk gebruikt door een RK Hogeschool gemeenschap, tot in november 2009 de lokale overheid in Keulen de zaak volledig heeft gesaneerd. Er zijn nieuwe plannen gemaakt, de kerk wordt grondig gerestaureerd en wordt daarna de kathedraal of bisschopskerk van de Oud-Katholieke Kerk van Duitsland.

 

Als u op internet gaat naar http://www.namenjesukirche.de/  komt u op de site van Stiftung Namen Jesu Kirche. Als u hier op de linkerkant Galerie aanklikt krijgt u een indruk van de imposante werkzaamheden.

 

Het ligt in de bedoeling om op 2 juni 2012 de kerk na deze grondige restauratie weer te openen. De kerk krijgt een functie voor het City pastoraat zoals hier in de Dom in Utrecht.  De kerk zal dagelijks open zijn voor meditatie en bezinning, tevens zal er een pastoraal werker zijn waar men terecht kan voor een gesprek. Ook is er een ruimte voor het neerzetten van urnen met de as van overledenen. Dit komt in een ruimte onder de kerk waar mensen zich in alle rust kunnen terugtrekken.

 

Het zal duidelijk zijn dat hier een enorme prijskaart aan hangt. Op alle mogelijke wijze wordt gezocht naar fondsen om de zaak te bekostigen.

 

Er is er één die ik graag onder uw aandacht breng. Emeritus bisschop Joachim Vobbe heeft n.l. een CD uitgebracht waarin hij spirituals en gospels ten gehore brengt. De begeleiding is in handen van een vier koppig Bonner Jazz Combo  met een a-capella groep. Naast een sympathiek mens is de em. Bisschop ook nog een goede zanger. Nu dacht ik dat het aardig zou zijn als wij als Bisschops kerk in Utrecht met dit project mee zouden leven door het kopen van deze CD. De prijs is 9.99 Euro excl. verzendkosten maar dat zal niet al te veel zijn.  Bent u geïnteresseerd, dan kunt u ze via mij bestellen. Telefonisch 0318 510904 of via e-mail: krock007@xs4all.nl  of u schiet me na de zondagse viering aan.

 

Het zou toch mooi  zijn als we op deze manier een klein steentje bijdragen aan dit mooi initiatief van onze zusterkerk in Bonn. Ik ben benieuwd.

Jaap Krocké

 

 

*