PDF Print

Presentatie dichtbundel over Taizé

Op zaterdagavond 18 juni wordt in de Veenhartkerk aan de Grutto 2a te Mijdrecht de nieuwste dichtbundel van Wim de Boer gepresenteerd.

Dit gebeurt aansluitend aan de door de Werkgroep ‘Katholiek Alternatief De Ronde Venen’ georganiseerde eucharistieviering. Deze vangt aan om 19.00 uur .

Pastoor Wim de Boer heeft in deze bundel zijn ervaringen, opgedaan tijdens een aantal bezoeken aan de bekende oecumenische leefgemeenschap in Taizé vastgelegd. Elke zomer bezoeken duizenden jongeren dit in de Franse Bourgogne gelegen dorp.

Het bijzondere van de bundel is dat elk gedicht wordt vergezeld van een pentekening. Deze zijn gemaakt door de beeldend kunstenares Ria Schoof uit Driehuis. Zoals zij zelf zegt zijn haar tekeningen een persoonlijke reactie op de gedichten.

Een deel van de opbrengst van de bundel gaat naar de Jun-Jun Kantoa Scholarship Foundation in de Filippijnen. Deze stichting ondersteunt met een studiebeurs jongeren die naar College willen, maar dit niet kunnen betalen.

De dichtbundel wordt uitgegeven door Merweboek uit Sliedrecht..

Merweboek zal tevens met een boekentafel in de hal van de kerk aanwezig zijn.

Ook de voorafgaande viering heeft een bijzonder tintje. Celebrant is pastoor Wim de Boer, de preek zal verzorgd worden door ds. Hans Hoekstra, PKN predikant uit Velsen-Zuid. Beide voorgangers hebben vele jaren samengewerkt in de oecumene te Velsen .

Ds. Hoekstra zal bij de presentatie in een korte toespraak op de inhoud van de bundel ingaan.

Een ieder die Taizé kent, de viering wil bijwonen of de uitgaven van Merweboek wil inzien is van harte welkom in de Veenhartkerk.

website: http://derondevenen.okkn.nl/


*