PDF Print

Vrijwilligersorganisatie Serve the City Utrecht zet zich in met Hemelvaartsdag 2012

´Live 2 give!’. Onder die noemer gaan op donderdag 17 mei 2012, Hemelvaartsdag, ruim 75 vrijwilligers aan de slag tijdens de derde editie van Serve the City Utrecht. Vrijwilligers verspreiden zich in groepjes om zich in te zetten voor de mensen in hun stad.

 

Na een lunch gaan de vrijwilligers aan het werk op diverse projecten. Die variëren van sporten met jongeren uit achterstandswijken, tot een gezellige middag met ouderen in Transwijk tot het opknappen van een tuin in Kanaleneiland.

 

In 2011 is – in navolging van Serve the City’s in bijna 50 andere steden ter wereld - Serve the City Utrecht opgericht. Het belangrijkste doel is om mensen in de stad Utrecht te dienen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Serve the City Utrecht doet dat met evenementen waarbij op één dag verschillende projecten tegelijkertijd plaatsvinden, waaronder ook steeds een aantal ludieke projecten. Door deze aanpak kunnen mensen op laagdrempelige wijze kennis maken met het doen van vrijwilligerswerk en ervaren zij dat het waardevol is om iets voor een ander te doen!

 

Meer informatie over Serve the City Utrecht is te vinden op www.stcutrecht.nl. Inschrijven voor deze editie kan nog tot en met 15 mei.

*