November: de Maand van de Spiritualiteit

‘Mijn betere ik’ is het thema in 2008

 

Welkom bij de Maand van de Spiritualiteit. Een initiatief van omroepvereniging KRO, Uitgeverij Ten Have en Dagblad Trouw.

‘Mijn betere ik’ is het thema van de Maand van de Spiritualiteit 2008, van 1 november tot en met 30 november.

Na het succes van de eerste editie in 2007 organiseren de KRO, Dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have in november opnieuw de Maand van de Spiritualiteit. De initiatiefnemers willen met dit evenement inspelen op de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving.

‘Mijn betere ik’ sluit aan bij de individuele zoektocht van mensen in spiritualiteit en religie. Het vat het streven van veel moderne spiritualiteit samen. Tegelijk uit het ook kritiek op het individualisme, want kan ik mijn ´betere ik´ wel op het spoor komen zonder de ander? Wat is goed? Beter of verbetering wijst op ontwikkeling, wat betekent dat wijsgerig, theologisch, psychologisch? En hoe kijken levensbeschouwelijke en religieuze stromingen aan tegen het ik?

Op 1 november geven de initiatiefnemers het startschot van de maand in het Utrechtse Museum Catharijneconvent. Vorig jaar bezochten 1500 mensen de openingsdag. Dit jaar hoopt de organisatie dit aantal te verdubbelen en voor 3000 mensen een inspirerende dag te organiseren.  Het programma is afwisselend. De bezoekers kunnen aan diverse workshops deelnemen en lezingen, muziek- en theatervoorstellingen bijwonen. Voor de kinderen zijn er activiteiten en opvangmogelijkheden. Naast het programma in Museum Catharijneconvent zijn er overdag ook activiteiten in de R.K. St. Willibrordkerk in de Minrebroederstraat en in de Oud Katholieke Kerk aan het Willemsplantsoen en de dag sluit af met een spectaculair avondprogramma in de Jacobi Kerk, St Jacobsstraat 171 Utrecht.

Meer informatie over het programma, opgave voor deelname en de activiteiten in het land is binnenkort te vinden op de site http://www.maandvandespiritualiteit.nl/.