PDF Print

Concert voor Allerheiligen en Allerzielen op 2 november

Zondag 2 november 20.00 uur

 

CONCERT VOOR ALLERHEILIGEN EN ALLERZIELEN

Simone van den Dool, sopraan; Markus Zaja, saxofoon. 

Vorig jaar gaven ze een concert in onze kerk en wie erbij was, werd erdoor geraakt. Daarom komen ze dit jaar terug – Simone van den Dool en Markus Zaja, die de kerkruimte vullen met oude zang en improvisatie, gregoriaans en jazz, en muziek van Hildegard von Bingen.

De heilige Hildegard von Bingen (1098 - 1179) is de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is. “Muziek maakt een koud hart warm”, schreef ze. Ze zag muziek als een middel om de oorspronkelijke vreugde en schoonheid van het paradijs te heroveren. "Muziek doet ons ontwaken uit onze luiheid."

 

 

In dit concert gezangen voor het feest van Allerheiligen en de gedenkdag Allerzielen, en improvisaties voor zang en saxofoon. Pastoor Bernd Wallet zal een korte toelichting geven bij de muziek en de dag.

 

Simone van den Dool werd in 1977 geboren in Neuss en studeerde Katholieke Kerkmuziek in Essen, Düsseldorf en Berlijn.

Ze specialiseerde zich in de authentieke uitvoeringspraktijk van het gregoriaans en in solozang Oude Muziek.

 

 

 

 

 

 

 

Markus Emanuel Zaja is geboren in Lüneburg in 1964. Hij speelt op professioneel niveau saxofoon, klarinet en kerkorgel. Hij gebruikt regelmatig zijn sopraansax voor kerkmuzikale projecten in kathedralen en andere kerken in Duitsland.

 

 

 

 

 

 

Toegang gratis, collecte bij de uitgang.

Organisatie: Culturele Commissie van de oud-katholieke Gertrudiskathedraal

*