PDF Print

Kerkennacht in de Gertrudiskathedraal

Kerkennacht in de Gertrudiskathedraal

De tour, de wind, het water
Zaterdag 20 juni 

 We trotseren de elementen door ons op onze tocht te voeden met muziek, gedichten en andere schone kunsten. De inspirerende inrichting van de rijk beschilderde oud-katholieke Gertrudiskathedraal biedt ruimte om je eigen spirituele weg in het leven te vinden. 

19.30 -19.50
Tourstart op de kinderfiets: het Kinderkoor van de Buitenschoolse Koorschool bij de Gertrudiskathedraal o.l.v. Hanna Rijken zingt (licht-) klassieke liederen in de prachtig beschilderde kerkruimte. Geniet twintig minuten van korte stukken van onder meer Duruflé en Rutter. M.m.v. Sebastiaan 't Hart, orgel.

 

20.00 - 20.20 en 21.00 -21.20
Raadselwater
Juliën Holtrigter leest voor uit Raadselwater (Uitgeverij De Harmonie, 2015) en ander eigen werk, afgewisseld met muziek. Holtrigter: 'Wat ik opschrijf lijkt bij nader inzien het verslag van een reis. Het blijkt een zoeken te zijn naar wat zich achter de zichtbare werkelijkheid bevindt. Het is ook een relaas over pogingen tot onthechting en overgave.' Zijn gedichten bevatten een geheimzinnige luciditeit die je in dromen aantreft maar tegelijk getuigen van een intense beleving van de alledaagsheid. In Raadselwater, Juliën Holtrigters zesde dichtbundel, zien we een bonte stoet van figuranten voorbijkomen met een onmetelijke zee op de achtergrond:een jutter, een bloemist, een rouwbegeleider, een astronoom, een trucker, een houthakker en natuurlijk weer de nodige kelners.

20.30 -21.00 en 21.30 -22.00
Tour du vent 
Feestelijk concert met klassieke, jazzy en hedendaagse muziek voor trombone quartet en orgel
"Die Music ist eine liebliche zu GottesLob gehörende schöne Freye Kunst" (Daniel Speer)
Het Daniel Speer Trombone Consort 
Gerard de Krom - alttrombone en euphonium
Bjorn van Pruijssen - tenortrombone
Tom Koster - tenortrombone
 Kees Kes - bastrombone
en Eveline M. Jansen, orgel

22.10 - 22.25
Finish: Le Tour Complet
Het laatste gebed voor de nacht, de completen, besluit de dag met vragen aan jezelf en liederen voor de donkere nacht. Eenvoudige zang en ritueel in de sfeervol verlichte kerk. Afgesloten met besprenkeling met wijwater.

De Gertrudiskathedraal is geopend van 19.30 uur - 22.30 uur.

Geniet de gehele avond van koffie, thee, fris, een goed gesprek en een kleine tentoonstelling die aansluit bij de expositie in het Catharijneconvent: 'Het geheim van de Middeleeuwen in gouddraad en zijde'.

*