PDF Print

Tourstart en de kerk - Grand Départ

De eerste dagen van juli  staat de stad Utrecht in het teken van de Grand Départ van de Tour de France. De stad verwacht honderdduizenden bezoekers. Onze kerk zal in deze tijd extra veel open zijn voor stilte, rondleiding of wie weet, verkoeling. 

Op dinsdag 30 juni om 20.00 uur is er een bijzonder concert, op donderdag 2 juli om 17.00 uur wordt er Choral Evensong gezongen: het avondgebed van de kerk in Engelse traditie. 

 

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli zal de binnenstad voor autoverkeer worden afgesloten. Daarom hebben de kerken in de binnenstad de koppen bij elkaar gestoken. Op zaterdag 4 juli om 19.30 uur zal op het autoloze Nicolaaskerkhof een oecumenische dienst zijn in de open lucht. Thema: De eersten zijn de laatsten. Voorgangers en koorzangers uit diverse kerken, de kinderen van de Buitenschoolse Koorschool Utrecht, een brassband, noem maar op. Bij regen gaat de dienst door in de Klaaskerk, we hopen op een mooie zomeravond!

 

Op zondag 5 juli is er om 10.00 uur een gezongen ochtendgebed (Lauden) in onze kathedrale kerk, voor wie de zondag met gemeenschappelijk gebed wil beginnen. Later die dag komen de renners tegenover de kerk voorbij – voorafgegaan op zondagochtend door een twee uur durende reclame-karavaan. Omdat dit enorm veel kabaal gaat geven is de Eucharistie verplaatst naar de middag: om 15.30 uur is de Hoogmis van de zondag, met medewerking van prof. Peter-Ben Smit, diaken Helen Gaasbeek en deelnemers aan de jaarlijkse Summer School in oud-katholieke theologie. Zij komen uit diverse landen. Allen hartelijk welkom.

Maar houd rekening met zeer moeilijke bereikbaarheid, en dus veel langere reistijd:

Zie bereikbaarheid , toegang kerk (zeer waarschijnlijk alleen lopend mogelijk) en beschikbaarheid P&R.

*