PDF Print

Klimaatloop Utrecht 24 oktober

Kerken onderweg naar een beter klimaatbeleid

Eind dit jaar wordt in Parijs een nieuw klimaatverdrag opgesteld. Een belangrijk moment in de strijd tegen de klimaatverandering. Misschien wel het laatste moment om dramatische klimaatverandering af te wenden. Om dat te onderstrepen organiseert een groot aantal kerkelijke en christelijke organisaties de Klimaatloop. Op 24 oktober organiseren we als onderdeel daarvan een landelijke manifestatie in Utrecht, een tussenstop onderweg naar Parijs.

Deze manifestatie krijgt de vorm van een lokale etappe in staties: de tocht die we zullen afleggen gaat van kerk naar kerk. De wandelroute is losjes geïnspireerd op het kerkenkruis in Utrecht. In vijf oude en nieuwe kerken zullen korte bijeenkomsten plaatsvinden. Tussen de kerken verplaatsen we ons wandelend, begeleid door muziek, theater of juist in stilte.

Voor het ‘kerkenkruis’ maken we gebruik van vijf kerken van verschillende denominaties: de Domkerk (PKN), de Pieterskerk (Waalse gemeente), de Catharinakerk (RK) en de Gertrudiskerk (Oud-Katholiek) en de Jacobikerk (PKN). In elk van de kerken – ‘staties’ – staat een ander thema centraal dat verband houdt met klimaatverandering.

lees verder: http://www.klimaatloop.nl/

*