PDF Print

Utrecht Summerschool 2016 in Gertrudiskathedraal

 

Een internationale groep studenten, geestelijken en theologen viert op zondag 3 juli de eucharistie mee in de Gertrudiskathedraal. Hiermee begint de vierde internationale Summerschool 2016 van het oud-katholiek Seminarie aan de Universiteit Utrecht. Onder leiding van prof. dr. Peter-Ben Smit geven docenten van het Oud-Katholiek Seminarie en andere specialisten aan een oecumenische en internationale groep studenten van allerlei leeftijden inleidingen in oud-katholieke theologie, spiritualiteit en praktijk, geschiedenis, liturgie, en kerkelijk recht. Onder de docenten is ook Joris Vercammen, de Aartsbisschop van Utrecht. 

Evenals afgelopen jaren zullen de verschillende excursies voor een levendige en afwisselende week zorgen: naast colleges krijgen de studenten ook een rondleiding langs Oud-Katholiek kunstbezit in Museum het Catharijneconvent en een wandeling langs Utrechtse kerken met Kan. Wietse van der Velde. De cursus begint met een kennismaking met de Oud-Katholieke Kerk van vandaag, in een Eucharistieviering in de Utrechtse St. Gertrudiskathedraal op zondag 3 juli om 10.00 uur. Hierin gaan pastoor Bernd Wallet en professor Peter-Ben Smit voor. 

Deze summerschool is deel van het aanbod van Utrecht Summerschool; het Oud-Katholiek Seminarie is momenteel de enige kerkelijke opleiding die aan de Universiteit Utrecht is gevestigd. Meer informatie over het programma:  https://www.utrechtsummerschool.nl/courses/culture/old-catholic-theology-in-its-ecumenical-context

*