PDF Print

Bijzonder concert 19 februari


Met enthousiasme breng ik dit concert onder uw aandacht. Eveline M. Jansen speelt samen met bastrombonist Wouter Iseger een boeiend en afwisselend programma waarin o.m. twee wereldpremières.

Ik hoop u zondagmiddag 19 februari (16:00 uur) te ontmoeten.
De toegang is gratis.

Meer info

Bastrombone is een warm klinkend instrument, zeker als het zo grandioos bespeeld wordt door de Utrechtse bastrombonist Wouter Iseger. Voor dit concert werkt Wouter samen met Eveline M. Jansen, vaste organiste van de Gertrudiskathedraal, die eveneens kan bogen op een glansrijke internationale carrière. Samen staan zij garant voor een uitermate veelzijdig concert waarin de luisteraar kan genieten van vele stijlen, bijzondere en warme klanken.

Twee wereldpremières
Steven Verhelst schreef speciaal voor Wouter & Eveline een nieuwe compositie. Het werk voor bastrombone en orgel krijgt zijn wereldpremière tijdens dit zondagmiddagconcert.
De andere première is “
Patterns of Evidence” voor bastrombone en geluidsband, afgelopen najaar door de componist Eddy Koopman geschreven voor Wouter Iseger.

Bastrombone en orgel
Andere werken die tijdens dit concert worden uitgevoerd zijn een sonate van Albinoni, Choralfantasie “Es ist ein Schnitter, der heißt Tod” van Jan Koetsier, en “Ivan Suzanin’s Aria“ uit Michael Glinka’s Russische operarepertoire.

Drie werken voor orgelsolo
Eveline M. Jansen speelt het concerto in G-dur van J.S Bach, en het anonieme “Fantasia für die volle Orgel”. In het kader van het Lutherjaar 2017 koos Eveline voor ”Ein feste Burcht ist unser Gott” van Jan Zwart.

Bastrombone solo
Zuiver solistisch is de prachtige bastrombone te horen in het aandoenlijke werk “The Moose Suite” bestaande uit de delen “My friend, the moose; The moose-blues; Waltzing Moose” van Saskia Apon.

Wouter Iseger studeerde bas- en contrabastrombone aan het Rotterdams Conservatorium. Hij maakte studiereizen naar Duitsland, naar orkesten in de V.S. en het American Brass Quintet. Wouter is als vaste bastrombonist verbonden aan Het Balletorkest in Amsterdam. Hij is een veel gevraagd solist bij grote orkesten in de wereld, klassiek maar ook in andere settingen zoals de David Kweksilber Bigband, en in musicals bij het Metropole Orkest.

 

 

 

 


Eveline M. Jansen studeerde orgel (solistendiploma), piano en koordirectie. Zij volgde talloze masterclasses, o.a. bij Marie-Claire Alain en Siegfried Reda. Eveline concerteerde door heel Europa en nam diverse cd’s op. Zij is geroemd als soliste, maar speelt ook graag in combinaties met bijzondere instrumenten. Als organiste en cantrix is zij al vele tientallen jaren verbonden aan de Utrechtse Gertrudiskathedraal.

 

 

*