PDF Print

Wekelijkse Choral Evensong & Pub

In Utrecht is een nieuw project van start gegaan: een wekelijkse Choral Evensong om 20.00 uur op donderdagavond (koopavond) in monumentale binnenstadskerken, met aansluitend mogelijkheid tot ontmoeting in de pub. Een aantal van deze evensongs zullen plaatsvinden in de Gertrudiskathedraal.

Met het project ‘Wekelijkse Choral Evensong & Pub’ wordt een plaats van verstilling en gebed, rust, meditatie, schoonheid, en ontmoeting aangeboden in de hectiek van het doordeweekse bestaan.

De Evensongs worden gezongen door koren die veel affiniteit hebben met Anglicaanse kathedrale muziek, o.a. de Schola Davidica Utrecht, de Domcantorij Utrecht, het R.K. Kathedrale Koor Utrecht en Cantiago. 

Het project, dat oecumenisch van opzet is, wordt gedragen door de Protestantse Gemeente Utrecht, het oud-katholiek Metropolitaan Kapittel van Utrecht en de Protestantse Kerk in Nederland. Projectleider is theoloog en musicus Hanna Rijken.


Op donderdagen 9 februari en 9 maart om 20.00 uur is deze viering in de Gertrudiskathedraal. De schola davidica zingt o.l.v. Daniel Rouwkema. Het orgel wordt bespeeld door Jan Hage.

Op 16 februari en 16 maart is de viering in de Janskerk, op 23 februari en 23 maart in de Jacobikerk en op 2 maart in de Dom.

De pub waar ontmoeting naderhand plaats heeft wordt telkens op de avond zelf bekend gemaakt.

Iedereen van harte welkom bij de wekelijkse Choral Evensong & Pub op donderdagavond!

Lees meer ...

*