PDF Print

Waarheid en religie 22 februari 2017 (Denken in de Driehoek)


Is geloof gevaarlijk?
Is het christendom intolerant?
Is waarheid potentieel gewelddadig?

Janneke Stegeman, theoloog des Vaderlands, en Edwin Ruigrok, medewerker van PAX, gaan in gesprek over het thema “Waarheid en religie”.

Sinds een golf van religieus geïnspireerde aanslagen West-Europa trof en met de recente aanslag in Canada nog op het netvlies, weten we weer dat geloof gevaarlijk kan zijn. Wie de uniciteit van één God verkondigt of op andere manieren een claim legt op 'de' waarheid verdraagt geen andere goden of waarheden. Hoe zit dat met het christendom? En wetenschap of Verlichting: kunnen zelfs die een dwingende religie worden? Is waarheid in essentie daarom potentieel gewelddadig?

Het belooft een enerverende avond te worden met twee deskundige sprekers en voldoende ruimte voor het publiek om actief deel te nemen aan het gesprek.


Denken in de Driehoek op woensdag 22 februari om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Informatie:
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com

*