PDF Print

Waarheid en transparantie

Denken in de Driehoek – Publiekslezing Utrecht
woensdag 17 mei 2017

De massieve waarheid van fundamentalistische overtuigingen sluit elke nuance uit en staat daarom een betekenisvol begrip van de werkelijkheid in de weg. Waarheid is nooit zwart-wit, maar altijd getekend in grijstinten en daarom veel minder prettig dan predikers, partijgangers en politici ons graag willen doen geloven. Maar willen we de waarheid wel kennen? Moeten politici alles vertellen of hebben we soms eenzijdige waarheden of zelfs illusies nodig?
Stevo Akkerman en Ruben van de Belt gaan in gesprek met elkaar en met het publiek.

Stevo Akkerman is columnist en redacteur van dagblad Trouw en onder meer schrijver van het aangrijpende boek Donderdagmiddagdochter over het verlies van zijn dochtertje en het streng-gereformeerde geloof waarin hij opgroeide. In zijn (bekroonde) publicaties laat hij zien dat onder de vlag van sterke overtuigingen nooit meer dan wankele waarheden schuilgaan.

Ruben van de Belt is masterstudent theologie en rechten. In zijn woonplaats Zwolle is hij actief voor de ChristenUnie en was hij medeoprichter en voorzitter van jongerenorganisatie PerspectieF. Onlangs won hij de StudenTalent Award van de Vrije Universiteit. Hij spreekt in diensten en verzorgt seminars.

Denken in de Driehoek op woensdag 17 mei om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt afgerond om 21:30 uur. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel. Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Informatie:
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email:
DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Tel: 030-2315018

*