PDF Print

Kerkennacht 2017 24 juni

A.s. zaterdagavond: Kerkennacht 2017
Door heel de stad allerlei mooie en bijzondere activiteiten.
In de Gertrudiskathedraal een afwisselend programma

19:00-20:30 uur - Verscholen dak.… kijk omhoog via vergrotende spiegels. En stel al je vragen over het gebouw aan de gidsen.

20:45-21:30 uur - Tafelgast Vrouwkje Tuinman… "wat zij met de sleutel moest"
Voor een goed gesprek van mens tot mens ontvangt Maartje Smit de Utrechtse schrijfster Vrouwkje Tuinman (1974). Zij publiceerde vier romans en vijf dichtbundels, schrijft teksten voor muzikale familievoorstellingen (o.a. voor violiste Janine Jansen, pianist Jeroen van Veen) en columns (o.a. in OPZIJ). Haar boeken gaan over het 'gewone' leven, zorg, angst voor dementie en de dood. Cornald Maas zei: “Ik vind zo knap aan haar dat ze, bijna op de grens van proza en poëzie, heel precies, zonder grote sentimenten en zonder grote woorden, de spijker op de klop slaat. Zo klein dat het des te roerender is.” Vrouwkje zelf is enthousiast om als Tafelgast aan te schuiven want “idee van geloof en hiernamaals speelt in mijn laatste vijf boeken mee.”
Het belooft een mooi en open gesprek te worden waarin de thema's leven, ziekte, dood, geloof, hoop en liefde centraal staan.

22:00-22:30 uur - Naderende nacht… kamerkoor Sforzato zingt ‘Carpe Noctem’
Sforzato is een gemengd koor met 24 leden uit Utrecht en omgeving. Het koor zingt a cappella, met een voorliefde voor oude muziek en hedendaags klassiek repertoire. Er wordt gezongen met veel aandacht voor vocale techniek zodat alle stemmen prachtig samensmelten. Pluk de nacht
Meer info:
Website: www.arion-muziek.nlwww.arion-muziek.nl

*