PDF Print

Jazz in de kathedraal

Het Orgel Trio (HOT) speelt op vrijdagmiddag 13 juli van 13.30 – 14.15 uur een jazzconcert in de Gertrudiskathedraal met Berry van Berkum, orgel, Dion Nijlan, bas en Steven Kamperman, klarinet.

Hoewel jazzmuziek zwaar verschuldigd is aan de traditie van de kerkelijke muziek, is jazz op het orgel in de kerk nog steeds een uitzondering. HOT bewijst dat het kan - en hoe! Onder de handen van Berry van Berkum huilt, dondert en danst de indrukwekkende geluidmachine met zijn zware bassen en heldere trompetten. Jazzklassiekers krijgen een verrassende twist en oude muziek wordt in suizende improvisaties getransformeerd, samen met altklarinetpionier Steven Kamperman en jazzbassist Dion Nijland. Het zeer onconventionele HOT laat u alle hoeken van de kerk zien. Toegang vrij, na afloop ontmoeting met de musici.

Een concert in de reeks Kerken Luisteren, die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt tijdens het project Kerken Kijken Utrecht, i.s.m. ZIMIHC en het Utrechts Kerkgebouwen Overleg en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Een van de volgende concerten is op 3 augustus in de Pieterskerk op hetzelfde tijdstip, daar speelt dan een van de organisten van de Gertrudiskathedraal, Eveline M. Jansen.

*