PDF Print

Feestelijke Venetiaanse Kerstvespers in de Gertrudiskathedraal

Venetiaanse Kerst is het thema voor het jubileumconcert dat Con Piacere op zondag 16 december om 16.00 uur in de Gertrudiskathedraal zal geven. Onder leiding van muzikaal leider Bert Honig (oudemuziekkenner en gerenommeerd blokfluitist) zal het ensemble een bijzonder repertoire uitvoeren, waarbij naast grote componisten als Monteverdi en Gabrieli ook minder bekende toondichters als Anerio, Cavalli en Legrenzi zijn geprogrammeerd.

Het programma is samengesteld op basis van een unieke combinatie van vijf zangers, klavecimbel, orgel, theorbe en cello, viola da gamba (Con Piacere) en vijf historische blazers, vertegenwoordigd door het blazersensemble Hoog van de Toren, dat bestaat uit twee cornettospelers en drie trombonisten. Deze instrumentatie is optimaal voor dit repertoire en maakt het ook mogelijk om meerkorige muziek uit te voeren, de grote specialiteit van de componisten in de San Marco, waarbij de blazers een van de twee koren vertolken.

Als machtige, zelfstandige republiek heeft Venetië eeuwenlang (vanaf de vroege Renaissance tot in de Barok) grote invloed uitgeoefend op de kunsten, en niet in het minst op de muziek in de rest van Europa.

In de programmering is gestreefd naar een afwisseling van grootse stukken en intieme pareltjes om de rijke geschiedenis van dit genre te illustreren. Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de zaal. Bestellen en meer informatie via http://ensembleconpiacere.nl/


*