PDF Print

Duo Serenissima brengt sfeervol kerstconcert in historische schuilkerk

Dit Glühweinconcert op woensdag 19 december getiteld ‘Sweet was the Song’ is een gevarieerd programma met een wonderschone mix van sereniteit en muzikaal raffinement over de gebeurtenissen in en om de kerststal. Er klinken liederen over de vreugde van de engelen, maar ook over de angst van Maria voor het lot dat haar zoon wacht.

Het Duo Serenissima bestaat uit de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Hun naam is geïnspireerd op de muzikale stroming van Venetië, gewoonlijk La Serenissima genoemd, of de meest serene. Ze zijn gespecialiseerd in de muziek van de 16e en 17e eeuw en spelen prog ramma’s die uiteenlopen van Italiaanse monodie en Venetiaanse opera tot Engelse lute songs.

In de schitterend gerestaureerde Schuilkerk (Gertrudiskapel In de Driehoek) komt deze muziek buitengewoon tot haar recht.
Na afloop kunt u de musici persoonlijk ontmoeten bij een glaasje glühwein.

Duo Serenissima heeft verschillende keren gespeeld voor Radio 4 en stonden onder meer op het Festival Oude Muziek in Utrecht en in het Concertgebouw, met lovende recensies.

Reserveren gewenst i.v.m. beperkt aantal plaatsen: ConcertenGertrudisKathedraal@gmail.com

Kaarten euro 12,- (10,- in voorverkoop tot 12 december).
Upashouders gratis.
Kaarten afhalen, koffie (inbegrepen) vanaf 19:30 uur, aanvang concert 20.15 uur.

*