PDF Print

Angst in onze maatschappij

De bekende publicist Alain Verheij spreekt op woensdag 20 maart in Denken in de Driehoek over het thema ‘Angst’. We verwijzen ook naar de mededeling over deze avond hier.

Het is nog nooit zo veilig geweest in Nederland, toch is iedereen bang. Inspelen op angst is een heel handige truc van politici. Angst voor Europa, angst voor de Islam, angst voor de ouderdom, angst voor ziekte, en nog veel meer. Ik ben bang dus ik ben, is dat het nieuwe levensgevoel? Alain Verheij is theoloog en succesvol schrijver. Zijn boek God en ik werd verkozen tot theologisch boek van het jaar 2018. Niet verbonden aan een kerk noemt hij zichzelf ‘loslopend theoloog’. Alain schrijft en spreekt op vele podia over de relatie tussen de bijbel en de actualiteit.

Na de inleiding is er ruime tijd om met de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan. 

Denken in de Driehoek verkent in 2019 de emoties. Op het snijvlak van ethiek, spiritualiteit, psychologie en theologie gaan sprekers in op liefde, haat en woede, vreugde en geluk, verdriet, angst.

We hopen dat u de uitdaging van de gevoelens ook aandurft en begroeten u graag op een of meer van de volgende woensdagavonden:

- 24 april een avond over ‘Verdriet’ met als sprekers Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen.
- 8 mei zetten Frank Bosman en Rahil Roodsaz het thema ‘Liefde’ centraal.
- 5 juni komt het thema ‘Haat en Woede’ aan bod bij de sprekers Joas Wagemakers en Lucien van Liere.

De avonden staan onder leiding van Nella van den Brandt en Marco Derks.

Aanvang: 20:00 uur (einde 21:30 uur).
Inloop en koffie/thee vanaf 19:30 uur.

Voor informatie kunt u terecht bij Astrid Bleys of mailen naar: DenkenInDeDriehoek@gmail.com. Denken in de Driehoek is een initiatief van de Getrudiskathedraal i.s.m. de leerstoel van het oud-katholiek seminarie, prof. Dr. Peter-Ben Smit, en het centrum In de Driehoek.

*