PDF Print

Driehoekmarkt 27 oktober: Hapjes, verloting en gezelligheid voor het goede doel

Op zondag 27 oktober zal na de mis de Driehoekmarkt worden gehouden. Er is koffie en thee met taart en cake te koop, gevolgd door kleine lunchhapjes. De opbrengst gaat naar onze najaarsactie voor ex-gedetineerden. In de viering zal de bekende Utrechtse predikant Arjan Noordhoek (oud-bajespredikant, verbonden aan onze buurkerk de Baptistengemeente Silo) preken en vertellen over de najaarsactie.

Op de markt in de Driehoek wordt van alles verkocht: jam en andere lekkernijen, zelfgemaakte producten en tweedehands artikelen. We hopen op een gezellige markt die ook nog een mooi bedrag voor het goede doel zal opbrengen. Voor het slagen van de markt hebben we u nodig:

- zelfgemaakte artikelen/producten om te verkopen. Het hoeft hierbij niet om grote hoeveelheden te gaan, als een aantal mensen 1 of 2 dingen aanleveren hebben we al een prachtige verkooptafel.

- tweedehands boeken/CD's/DVD's of gebruiksartikelen van goede kwaliteit voor de verkoop.

- taarten/cakes voor bij de koffie en thee. Fijn als er parochianen zijn die een cake of taart willen bakken.

- parochianen die een kraampje willen bemensen tijdens de Driehoekmarkt.

Als u iets wilt doen voor de Driehoekmarkt, neem dan contact op met Cathelijne of Elly.

 

Het doel van de Driehoekmarkt

De najaarsactie richt dit jaar op steun aan ex-gedetineerden. Na hun straf moeten zij weer een plaats in de samenleving vinden. Lukt dit niet dan gaat het vaak weer mis. Velen hebben een sociaal netwerk om hen op te vangen. Helaas niet allemaal. Sommigen hebben geen vrienden meer, geen werk, geen woning, en daarbij vaak schulden. Stichting Exodus

Nederland helpt hen met tijdelijk onderdak en begeleiding bij werk, relaties en een plaats in het leven. De overheid steunt Stichting Exodus deels, maar maar zeker niet volledig. De stichting is daarom afhankelijk van steun, via particulieren of via fonds. De Stichting Ter Haar Romeny is zo’n fonds, dat specifiek voor de regio Utrecht steun biedt. Regelmatig is er geen geld voor een fiets, kleding, OV-kaart, beddengoed, eetgerei of inrichting van de woning, het fonds schiet daar dan in te hulp.Dominee Ter Haar Romeny was gevangenispredikant aan het Wolvenplein. Hij zag de problemen en vanuit zijn ervaringen heeft hij 30 jaar geleden een stichting opgezet: de Stichting Ter Haar Romeny. Om ex-gedetineerden te helpen met kleine bedragen voor noodzakelijke aankopen.

De stichting is nauw betrokken met de Baptistengemeente Silo aan de Herenstraat. Een ‘kerk met stip', waar ex-gedetineerden expliciet welkom zijn. Het vermogen van de stichting is heel klein, maar zij doen met dit weinige geld veel goeds. De ORKA steunt Ter Haar Romeny al enkele jaren. Dit jaar willen we hun een extra steuntje in de rug geven. Wij hopen dat iedereen meedoet. 

 

*