Filmreeks over moderne heiligen in de kerk

Film kijken in de Katholieke Kerk. Niet alledaags, maar binnenkort wel mogelijk in Utrecht. Vanaf februari start de Salvatorparochie een filmreeks over moderne heiligen, zoals Moeder Teresa, Pater Pio, Paus Johannes Paulus. Na de film is er een gesprek. Met onder andere een zuster van moeder Teresa en Kardinaal Simonis.

Moeder Teresa bracht duizenden gelovigen in beweging voor de armen. Paus Johannes Paulus inspireerde jongeren over de hele wereld. Pater Pio stimuleerde ontelbare mensen die in de rij stonden voor zijn biechtstoel. Wat maakte die mensen zo bijzonder? Welk bewogen leven leidden zij? En wat kunnen moderne gelovigen van hen leren?

De filmreeks draait tijdens zes zondagmiddagen. Een spreker geeft een toelichting over het leven van deze moderne heiligen. Een bekende spreker, zoals Kardinaal Simonis. Of iemand die veel over het onderwerp weet. Zoals een zuster van de orde die moeder Teresa stichtte. Iedereen is welkom, gelovigen én atheïsten. Iedereen die open staat voor een gesprek.

Praktische informatie

Locatie: Koffiekamer Sint Augustinuskerk, Rozenstraat 1, Utrecht.

De ingang bevindt zich achter de kerk naast de ingang van parkeergarage La Vie

Tijdstip

Zondagmiddag 5 februari 2012

Zondagmiddag 4 maart 2012

Zondagmiddag 1 april 2012

Zondagmiddag 6 mei 2012

Zondagmiddag 3 juni 2012

Zondagmiddag 1 juli 2012

De filmmiddag start rond 14.30 uur

Meer weten?

Facebook: Salvatorparochie

www.dekathedraal.com

www.deaugustinus.com

*