26 APRIL: PELGRIMEREN IN HET LABYRINT!

Blossom030 

labmanloslaten"Min de stilte in uw wezen; Min de stilte die bezielt; Zij die alle stilte vrezen; Hebben nooit een hart gelezen; Hebben nooit geknield." schreef Guido Gezelle.

Zin in iets heel eenvoudigs en rustigs met diepgang? Donderdagavond 26 april organiseert Blossom in samenwerking met de kathedrale kerk van Ste. Gertrudis, in het centrum van Utrecht: Pelgrimeren in het Labyrint!

In de middeleeuwen kropen monniken aan het einde van hun pelgrimstocht op hun knieën door het labyrint, naar het centrum, als symbool voor hun streven om God te volgen. Dit hedendaagse labyrint kruip je niet, maar loop je (misschien een deel op je sokken). Met een koptelefoon wandel je individueel langs 11 verschillende stations. De stations bestaan uit allerlei symbolen, die je laten nadenken, voelen, zien en beleven. Het is als het ware een symbolische reis die je stil zet bij de relatie met de ander, de aarde, God en jezelf. Doe mee aan deze middeleeuwse maar toch eigentijdse ervaring en laat je inspireren door de schoonheid van de kathedrale kerk waar we het Labyrint in
uitzetten. 
Blossom en de Oudkatholieke Parochie nodigen je van harte uit!  (Het llopen van het labyrint duurt ca. 45 minuten).
Wanneer: 26 april 2012
Waar: kathedrale kerk van Ste. Gertrudis , Willemsplantsoen 2, Utrecht (vlakbij de Mariaplaats en op 5 minuten loopafstand van het station)
Tijd: Tussen 19.00 en 21.30 ben je van harte welkom om de kathedraal binnen te lopen en het Labyrint te beleven.

Tip: Je kunt ook online een labyrint lopen:http://www.labyrinth.org.uk/
Nodig anderen uit via facebook: https://www.facebook.com/events/410792622282310/


labovervieuw 

*