Oud-katholiek Utrecht

Juni | Kerkennacht 22 juni in de Gertrudiskathedraal

Op 22 juni is de Kerkennacht in Utrecht! Om 20.15 uur een Taizéviering samen met de jongeren van de Utrechtse Taizégroep, die mensen van alle leeftijden uitnodigen voor hun indrukwekkende viering van het jongerengebed. De kathedraal wordt door de jongeren stralend ingericht met oranje satijnen doeken en mooie vloerkleden om de bekende fleurige en tegelijk serene sfeer van de vieringen van Taizé te bereiken. Er worden liederen van Taizé gezongen en stilte neemt een belangrijke plaats in. Een intense ervaring waarin sober gebed, rust en hemelse klanken eenieder inspireren. Na afloop drinken we gezamenlijk de traditionele Taizé warme chocolademelk. Allen welkom! 

Om 22.00 uur zingt, onder leiding van dirigent Jelle Leistra, kamerkoor Decibelle in de Gertrudiskathedraal tijdens de invallende duisternis een mooi programma van meerstemmige klassieke avondliederen in a-cappella-uitvoering.

Allen welkom! 

Opgave niet nodig - loop gezellig binnen, ook de rest van de avond is de kerk open voor Kerken Kijken en is er iets te drinken. Tot zaterdag!