Welkom in de Gertrudiskathedraal - tijdens de lockdown even op afstand

Denken in de Driehoek 7 april

Denken in de Driehoek 7 aprilWoensdag 7 april om 20.00 uur is het weer tijd voor de derde lezing met publieksdiscussie in de reeks over De toekomst van... van Denken in de Driehoek:  

De toekomst van De Wereld

 

Door coronamaatregelen is de lezing alleen bij te wonen via livestream met live-chat. Deze is te vinden op het YouTube-kanaal van de Oud Katholiek Utrecht, ... Lees verder>>

Zalig Pasen

Wat een pech!
Wat een teleurstelling!
De pontificale Paasviering op zondag 4 april had het feestelijke sluitstuk moeten worden ... lees verder>>

Overzicht van de vieringen tot en met 25 april

Onderstaand het overzicht voor de komende tijd van de vieringen vanuit de Gertrudiskathedraal.
Zoals al eerder gemeld: Alle ... lees verder>>

Welkom bij de oud-katholieke parochie van Utrecht, een levendige gemeenschap, verbonden met stad en wereld.

Lees hier de herderlijke boodchap van de bisschoppen naar aanleiding van de tweede lockdown.

 

De Ste. Gertrudiskathedraal is de kerk van de oud-katholieke parochie van Utrecht. Elke zondag om 10.00 uur wordt hier eucharistie gevierd, waarbij u van harte welkom bent. Tot de Heilige Communie zijn allen genodigd die gedoopt zijn, in hun eigen kerkgemeenschap deelnemen aan de tafel van de Heer, en met ons zijn tegenwoordigheid willen vieren.

 
U vindt op deze website informatie over onze kerk en parochie, maar een bezoek aan de kerk en de parochie zelf is natuurlijk zeker een aanrader!
 
Onze pastoors, Joke Kolkman en Paul Brommet:
 
 

De kerk is tevens kathedraal: hier staat de zetel van de aartsbisschop van Utrecht. In de kathedraal worden de bijzondere vieringen gehouden van het aartsbisdom Utrecht: priesterwijdingen, pontificale vieringen met kerst en pasen, en bijvoorbeeld de oliewijding.

 
Op onze website willen we u informatie bieden over onze activiteiten. Voor meer algemene informatie en informatie over de andere oud-katholieke parochies in Nederland, verwijzen wij u graag naar de website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland: www.okkn.nl.

 

Alt-katholisch
Wir sind eine Pfarrei der Alt-Katholischen Kirche der Niederlande (www.okkn.nl). Das heisst, dass wir katholisch sind auf eine Weise, die sich auf die frühesten Jahrhunderte des Christentums beruft, deshalb "alt"-katholisch. Konkret bedeutet das, dass wir unsere eigenen Bischöfe wählen und dass Priester und Gläubige in der Leitung der Kirche mitarbeiten. Das hat im 20. Jahrhundert zur Einführung des Niederländischen in der Liturgie, zur Aufhebung der priesterlichen Zölibatsverpflichtung und zur Weihe von Frauen zum Priesteramt geführt. Wer getauft ist, in der eigenen Kirche an der Kommunion teilnimmt und mit uns die Gegenwart des Herrn feiern will, ist wilkommen bei der Kommunion und bei der Spendung anderer Sakramente.

*