Welkom in de Gertrudiskathedraal

Getijdengebed in de Advent

Getijdengebed in de AdventIn de Adventtijd worden de livestreamgebeden hervat! Vanaf maandag 30 november is er iedere werkdag om 09:00 uur een morgengebed vanuit Amersfoort en om 22:00 uur een dagsluiting vanuit Egmond aan Zee. Op zaterdagen is er alleen een dagsluiting. De gebeden zijn te volgen op Facebook, klik hier. Meebidden kan via de app Getijdengebed of via deze ... Lees verder>>

Online vieren vanuit Haarlem en Utrecht

In de afgelopen periode is hard gewerkt aan het gereed maken van de inrichting die benodigd is voor het uitzenden van ... lees verder>>

Inzameling voor de voedselbank

De diaconale werkgroep wil ook dit jaar gedurende de adventsperiode, de Kersttijd en daarna ook nog in de maand januari voedsel ... lees verder>>

Welkom bij de oud-katholieke parochie van Utrecht, een levendige gemeenschap, verbonden met stad en wereld.

De Ste. Gertrudiskathedraal is de kerk van de oud-katholieke parochie van Utrecht. Elke zondag om 10.00 uur wordt hier eucharistie gevierd, waarbij u van harte welkom bent. Tot de Heilige Communie zijn allen genodigd die gedoopt zijn, in hun eigen kerkgemeenschap deelnemen aan de tafel van de Heer, en met ons zijn tegenwoordigheid willen vieren.

 
U vindt op deze website informatie over onze kerk en parochie, maar een bezoek aan de kerk en de parochie zelf is natuurlijk zeker een aanrader!
 
Onze pastoors, Joke Kolkman en Paul Brommet:
 
 

De kerk is tevens kathedraal: hier staat de zetel van de aartsbisschop van Utrecht. In de kathedraal worden de bijzondere vieringen gehouden van het aartsbisdom Utrecht: priesterwijdingen, pontificale vieringen met kerst en pasen, en bijvoorbeeld de oliewijding.

 
Op onze website willen we u informatie bieden over onze activiteiten. Voor meer algemene informatie en informatie over de andere oud-katholieke parochies in Nederland, verwijzen wij u graag naar de website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland: www.okkn.nl.

 

Alt-katholisch
Wir sind eine Pfarrei der Alt-Katholischen Kirche der Niederlande (www.okkn.nl). Das heisst, dass wir katholisch sind auf eine Weise, die sich auf die frühesten Jahrhunderte des Christentums beruft, deshalb "alt"-katholisch. Konkret bedeutet das, dass wir unsere eigenen Bischöfe wählen und dass Priester und Gläubige in der Leitung der Kirche mitarbeiten. Das hat im 20. Jahrhundert zur Einführung des Niederländischen in der Liturgie, zur Aufhebung der priesterlichen Zölibatsverpflichtung und zur Weihe von Frauen zum Priesteramt geführt. Wer getauft ist, in der eigenen Kirche an der Kommunion teilnimmt und mit uns die Gegenwart des Herrn feiern will, ist wilkommen bei der Kommunion und bei der Spendung anderer Sakramente.

*