URBAN SPIRITUALITY Lezing, gesprek en viering met Rowan Williams in Utrecht

Hoe komen we spiritueel tot bloei in de stad van de 21ste eeuw? Rowan Williams, de 104de Aartsbisschop van Canterbury, bespreekt het in Utrecht op 4 april. Rowan Williams heeft de gave om het geloof op een verfrissende manier uit te leggen. Hoe eenvoudig hij het soms ook zegt, je proeft bij hem altijd de gelaagdheid van de eeuwenoude traditie, waaruit hij de schatten weet te halen waar mensen vandaag iets aan hebben. Rowan Williams is nu hoofd van het Magdalene College te Cambridge en wordt gezien als een van de meest toonaangevende theologen van onze tijd.

Spiritualiteit een plek geven in ons leven in de stad is een rode draad in zijn boek “Holy Living”, waarvan de Nederlandse vertaling nu verschijnt. Williams legt de Bijbel naast de Regel van Benedictus en mystici als Teresia van Avila en Juliana van Norwich. Wie op zoek is naar geestelijke verdieping vindt bij Williams een tochtgenoot die ons altijd net even vooruit is met zijn wijsheid en kennis.

De avond begint om 19.00 uur met een Evensong (vespers) met aartsbisschop Joris Vercammen en Rowan Wiliams. De vespers worden gezongen door de Camerata Trinitati en de kinderen van de BKU, beide o.l.v. Ardaan Derkcsen, met Eveline M. Jansen op het orgel; iedereen van harte welkom!

Na een pauze voor koffie en thee begint de lezing om 20.00 uur. Na afloop kan de Nederlandse vertaling van “Holy Living”, "Wat is Heilig?" worden gekocht en zal Williams signeren.

De toegang is gratis, een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Donderdag 4 april vanaf 19.00 uur in de Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, 3511 LA Utrecht. De deuren zijn open vanaf 18.30 uur.

*