Mark Lippe nieuwe cantor-organist, Floris van Gils nieuwe organist

Mark Lippe wordt vanaf 1 juli de nieuwe cantor en organist van de Gertrudiskathedraal. Zijn komst volgt op de sollicitatieprocedure die ons kerkbestuur begin dit jaar startte ter geleidelijke opvolging van de huidige organisten. In de sollicitatiecommissie was naast het kerkbestuur ook het koorbestuur vertegenwoordigd, terwijl inzake de muzikale inhoud ook een vakjury bij de procedure betrokken was.

Mark Lippe (1968) studeerde orgel, kerkmuziek, koor- en orkestdirectie aan de conservatoria te Amsterdam en Rotterdam waarna hij zijn mastertitels behaalde aan het Utrechts Conservatorium. Hij is werkzaam bij diverse koren waaronder het Goudsch Kamerkoor, doceert aan het Utrechts Conservatorium en is cantor-organist in de Oud-Katholieke Kerk te Gouda. Binnenkort zal Mark met het koor kennismaken. Zijn eerste dienst speelt Mark op 7 juli.

Tevens wordt per 1 juli Floris van Gils organist. Hij zal een kwart van onze vieringen spelen. Ook zijn komst volgt op de procedure die de afgelopen drie maanden is gevolgd. Floris van Gils (1996) speelde al op jonge leeftijd orgel en combineert zijn studie theologie aan de VU in Amsterdam met de studie orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de opleiding kerkmuziek aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten – Rotterdam. Over twee jaar hoopt hij zijn master orgel te halen en volgend jaar zijn opleiding kerkmuziek.

Mark Lippe en Floris van Gils zullen het komende seizoen werkzaam zijn naast de nestor van onze organisten, Piet van der Steen. Kerk - en koorbestuur zien uit naar de samenwerking binnen en buiten de liturgie.

*